La zona del Mas d'en Gual del Vendrell.

Demanen dignificar un espai «degradat» del Vendrell

Es tracta d'una zona que no es va urbanitzar i es va quedar sense recepcionar

La coalició conformada pels partits ERC del Vendrell i Som Poble va demanar a l'últim ple municipal que es dignifiqui un espai de la ciutat que es troba, segons apunten, «en un estat de degradació important». La petició fa referència a la zona corresponent al pla parcial del Tancat del Galan, situada al barri del Mas d'en Gual, a tocar de l'escola de primària Marta Mata.

Aquesta zona, que limita amb el carrer del Barcelonès, no està urbanitzada, amb el qual una tanca metàl·lica impedeix el pas per una de les voreres, en el tram que va de la zona més alta fins a l'escola. ERC-Som Poble van demanar al ple que es pugui obrir aquesta vorera, tal com ja passa al davant de l'escola Marta Mata. Retirant la tanca uns metres, els veïns podrien passar-hi amb seguretat, segons la coalició.

Que s'obri tota la vorera del carrer del Barcelonès

Les dues formacions també han recordat que l'abril del 2019, l'aleshores regidor de Som Poble Alfredo Valdivielso, va fer una pregunta sobre la situació d'aquest espai, i el govern local va respondre apuntant que, tot i que no està recepcionat, existeix «un conveni perquè algunes voreres es puguin fer servir i per posar en marxa l'enllumenat».

A través d'aquest conveni, ERC-Som Poble demanen ara que tota la vorera tancada del carrer del Barcelonès «s'obri als ciutadans i es desplaci el tancat cap enrere, dignificant així aquest espai que es troba en un estat de degradació important». La coalició creu que, d'aquesta forma, «els ciutadans guanyaran un espai públic que, a la vegada, és un important itinerari escolar des del barri cap a les zones escolars i esportives». També recorden que aquest sector ja és utilitzat ara «de forma espontània i massiva» pels veïns d'aquest barri i les zones pròximes.