Representants d'ERC i Som Poble a l'Ajuntament del Vendrell.

ERC-Som Poble vol que el romanent del Vendrell es destini a ajuts a l'ocupació, l'ensenyament i l'habitatge

El grup recorda que ara no cal usar aquests diners per eixugar deute

El grup municipal d'ERC i Som Poble a l'Ajuntament del Vendrell ha demanat que el romanent de l'any 2020 del consistori —que puja a 400.000 euros— es destini a ajudes i inversions per a diferents sectors que s'han vist afectats per la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus.

Els dos partits recorden que amb l'actual suspensió de la regla de la despesa no és necessari usar aquests diners per eixugar deute, i creuen que és necessari destinar els fons a inversions per a l'ocupació, l'ensenyament o l'habitatge. També demanen que s'hi afegeixin els 100.000 euros que el pressupost inclou per a càrrecs de confiança no creats. 

Reactivació social i econòmica

En una compareixença davant els mitjans, els representants del grup municipal han apuntat que aquests 500.000 euros s'haurien d'invertir «en sectors claus que permetin impulsar mesures per a la reactivació econòmica i social del municipi», com les que es van acordar per tots els grups en el programa Reactivem el Vendrell. Des d'ERC i Som Poble creuen que moltes d'aquelles mesures «no s'estan executant».

La proposta dels dos partits de l'oposició és que 100.000 euros es destinin a ajuts directes per a la creació de llocs de treball, 45.000 euros serveixin per impulsar un Pla local d'habitatge, 100.000 euros serveixin per incrementar la partida d'educació, i 200.000 euros es facin servir per resoldre les reivindicacions dels treballadors públics. A més a més, demanen que 40.000 euros es destinin a l'impuls al primer sector i 15.000 euros més serveixin per fer un estudi per implementar les energies renovables als edificis públics.