Presenten una moció de censura contra l'alcaldessa de la Bisbal del Penedès

PSC i ERC han presentat la moció per fer alcaldessa a la socialista Maguy Antolin | El PSC de la Bisbal es desmarca de la decisió de la seva regidora

Era una possibilitat anunciada des de fa mesos i finalment s'ha dut a terme.  Els grups municipals d'ERC i el PSC de la Bisbal del Penedès han presentat una moció de censura contra l'alcaldessa del municipi, Agnès Ferré, del PDeCAT. La moció ha estat presentada aquest dilluns 6 d'agost pels cinc regidors d'ERC i la regidora del PSC Maguy Antolin, que fins ara formava part de l'equip de govern amb un pacte signat el 2015 amb el PDeCAT.

La moció serà votada en un ple extraordinari que es farà el pròxim dimecres 22 d'agost a les dotze del migdia. El secretari municipal ha certificat que la moció reuneix els requisits establerts a la LOREG.  A la moció s'expressa que Maguy Antolin seria la nova alcaldessa del municipi. D'aquesta manera, ERC i el PSC passarien a conformar el govern municipal de la Bisbal amb sis regidors, superant els cinc del PDeCAT.  

Trencament del govern municipal a la Bisbal del Penedès

La notícia ha vingut acompanyada de l'anunci del trencament de l'actual govern, així com de la signatura de dos decrets de destitució fets per l'alcaldessa, Agnès Ferré. L'alcaldessa ha destituït a Marguy Antolín Manso de les seves atribucions com a regidora de Benestar Social i Educació i primera tinent d’alcaldia, i també a Marta Aznar Caballero (personal eventual), que ocupava el lloc de treball de confiança i d’assessorament especial d'aquestes regidories.

L'agrupació local del PSC es desvincula de la moció

L'opció d'una moció de censura entre el PSC i ERC ja es va apuntar fa uns mesos, quan Antolin va esgrimir diferències amb el seu soci de govern. En aquell moment, l'assemblea local del PSC va votar en contra d'aquesta opció, una decisió que manté ara. En un comunicat, l'agrupació local del PSC de la Bisbal i la Federació del PSC del Camp de Tarragona anuncien que es desvinculen de la moció i que la regidora socialista «no ha acordat amb la direcció del PSC la seva participació en la moció de censura». Per això avisen que prendran «les mesures disciplinàries que procedeixin». 

D'aquesta manera, el govern del PDeCAT queda en minoria i hi podria haver un canvi el pròxim 22 d'agost. L'Ajuntament  viurà un ple que es preveu mogut, just quan haurà passat la Festa Major del 15 d'agost.

Agnès Ferré: «Des del 2016 hem rebut amenaces constants de moció de censura»