ERC del Vendrell creu que Carnicer vol desviar l'atenció de la pujada de l'IBI

Els republicans recelen de les explicacions de l'alcalde sobre la pressió fiscal

L'encreuament de declaracions entre el grup municipal d'ERC del Vendrell i l'alcalde de la ciutat, Martí Carnicer, no s'atura. Després que Carnicer acusés els republicans de «manipular» les xifres sobre la pressió fiscal al municipi, ara és ERC qui ha respost assegurant que l'alcalde «vol desviar l'atenció de la qüestió principal», que segons ells seria la possible pujada de l'IBI en un 4% pel 2019.

En un comunicat, ERC se sorprèn de la reacció de Carnicer respecte a la comparativa de la pressió fiscal, però que en canvi no hagi destinat «ni una sola línia a explicar les raons de la pujada de l’IBI, implícita en la modificació del cadastre». A banda d'això, des d'ERC del Vendrell neguen qualsevol mena de manipulació i es reafirmen en les dades que van oferir, i que estan extretes del portal transparencia.cat de la Generalitat.

ERC demana xifres sobre les segones residències

Els republicans no comparteixen les explicacions de l'alcalde sobre el nombre d'habitatges del Vendrell, i demanen que des de la corporació municipal «es concreti numèricament» la distorsió que creen les segones residències, una xifra mitjançant la qual «podríem saber el pes que tenen les segones residències en els ingressos municipals».  ERC afegeix que «és mercès a aquests ingressos extres, que no tenen d’altres municipis», que l'Ajuntament pot realitzar despeses per a polítiques socials, amb el qual afirmen que «no s’hi val a fer servir només les dades que a ell li interessen, en el moment que li sembla oportú».

ERC també recela del concepte «pressió fiscal per habitatge», que creuen que «s’aparta del que tots els ciutadans sabem, que els impostos i les taxes les paguen les persones físiques o jurídiques», i afegeixen que no coneixen «cap habitatge que hagi pagat l’impost de circulació o la taxa de la biblioteca». Per últim, demanen a Martí Carnicer que presenti l'estudi detallat en el qual ha basat les seves afirmacions i afegeixen que, fins que no ho faci, «es retracti de les seves declaracions».

Les xifres del portal de transparència de la Generalitat que ha ofert ERC del Vendrell.
Les xifres del portal de transparència de la Generalitat que ha ofert ERC del Vendrell. | ERC Vendrell