L'escola Marta Mata del Vendrell comença el curs sense haver resolt els problemes de climatització

Les obres, que s'havien de fer a l'estiu, no començaran fins a l'octubre

L'escola Marta Mata del Vendrell començarà el nou curs escolar el pròxim dimecres 12 de setembre sense haver resolt els problemes de climatització del centre, tot i que la Generalitat s'havia compromès el passat mes de gener a tenir les mancances resoltes abans de començar el curs. En aquell moment, l'AMPA de l'escola va decidir donar «un vot de confiança» als responsables del Departament d'Ensenyament, però les obres que s'havien de fer a l'estiu encara no s'han iniciat.

El regidor d'Educació de l'Ajuntament del Vendrell, Kenneth Martínez, ha explicat a 'BaixPenedesDiari.cat' que l'obra ja s'ha licitat i adjudicat, i que està previst que els treballs comencin «entre finals de setembre i principis d'octubre». El regidor ha recordat que aquesta és una obra que depèn íntegrament de la Generalitat, que també es fa càrrec dels 300.000 euros que costa. «L'objectiu és que la climatització del centre estigui preparada per quan comenci el fred», ha apuntat Martínez.

Protestes pel fred a l'hivern

L'AMPA i els alumnes de l'escola Marta Mata van fer el passat mes de gener diverses protestes pel fred que tenien els alumnes a dins de les aules. Des del consistori i la Generalitat es va certificar que hi havia deficiències amb l'aïllament tèrmic del centre, i que la màquina de calefacció també era defectuosa. Per això, alguns dies els alumnes començaven les classes amb només onze graus. La situació tampoc era millor a l'estiu, ja que hi feia molta calor. Uns problemes que el centre arrossega des que es va inaugurar, el 2013. El centre, que era propietat de Teyco, l'empresa que la va construir, va passar a mans del Departament d'Ensenyament a l'estiu.

La Generalitat vol resoldre els problemes amb una intervenció integral al sistema de climatització i amb l'aïllament tèrmic del sostre, per garantir definitivament una temperatura adequada a tots els espais del centre. De moment, aquestes primeres setmanes els alumnes encara hauran de patir la calor de les últimes setmanes d'estiu.  Des del consistori creuen que les obres no afectaran el desenvolupament de les classes, ja que aquestes tindran lloc a l'exterior