Residus recollits a les Madrigueres.

Escolars del Vendrell recullen residus a la platja de les Madrigueres

El projecte Mars Circulars desenvolupa accions de conscienciació als instituts del país

Una cinquantena d'alumnes de primer d'ESO de l'Institut Àngel de Tobies del Vendrell han pres part en una acció de sensibilització sobre el problema dels residus al litoral. Es tracta del programa Mars Circulars, que desenvolupa l'associació Chelonia en diferents instituts de l'Estat espanyol i Portugal.

Els escolars han retirat nombrosos residus sòlids que hi havia a la platja de les Madrigueres i en una part de la zona naturalitzada. Abans d'això, membres de l'associació Chelonia els han fet una xerrada a l'aula. «És una campanya per sensibilitzar els alumnes sobre la problemàtica que existeix amb els residus marins i la manera de solucionar-ho», explica César Pérez.

Pérez afegeix que el programa ja s'està desenvolupant en una vuitantena d'instituts de la península Ibèrica. L'Àngel de Tobies és l'únic que hi pren part del Baix Penedès, en una activitat que s'allargarà fins al 2025. En l'acció d'aquest divendres al matí s'han recollit molts envasos de plàstic i de vidre, així com algun material de construcció.

Activitats ambientals i de conservació sostenible

L'associació Chelonia és una entitat sense ànim de lucre que desenvolupa activitats ambientals i de conservació sostenible. En el cas del projecte Mars Circulars, està impulsat per Coca-Cola Europacific Partners CCEP), en col·laboració amb la Secretaría General de Pesca (MAPA). L'objectiu és contribuir a reduir la quantitat de residus del litoral, així com el seu impacte al medi natural.

L'activitat al Vendrell s'ha fet a la platja de les Madrigueres pel seu interès especial en ser una zona protegida. També es troba dins de la influència de la reserva marina de Masia Blanca.