Les escoles de primària del Vendrell plantegen l'opció d'avançar l'horari de tarda

La proposta seria per avançar mitja hora l'entrada i la sortida dels alumnes

Les escoles de primària del Vendrell estan sondejant l'opció de fer un canvi en l'horari de tarda de cara al pròxim curs 2019-2020. La proposta, que es portarà a aprovació al Consell Escolar de cada centre, planteja avançar mitja hora l'horari de tarda, començant a les 14.30 hores i acabant a les 16.00 hores, en lloc de l'horari actual, que va de les 15.00 hores a les 16.30 hores.

La proposta només podrà tirar endavant si tots els centres de primària del Vendrell hi estan d'acord per unanimitat, tret del Sagrat Cor i el Teresina Martorell, que es regeixen per un altre horari. Els Consells Escolars que se celebraran els pròxims dies fixaran la posició de cada centre, segons el que votin els diferents integrants (direcció, claustre de professors, representants dels mares i pares...). 

Canvis dins l'horari marc de la Generalitat

El regidor d'Educació en funcions de l'Ajuntament del Vendrell, Kenneth Martínez, ha explicat a aquest mitjà que «cada final de curs, des de la Generalitat demanen a les escoles quin és l'horari que plantegen per curs següent, que ha d'estar sempre dins de l'horari marc que fixa el departament, que és de vuit del matí a cinc de la tarda». Matínez afegeix que «és recurrent que hi hagi propostes de canvi, i des de l'Ajuntament sempre hem mantingut que estarem d'acord amb la proposta que surti, sempre que aquesta sigui per unanimitat de les escoles».

El motiu que la decisió hagi de ser conjunta és per aspectes com la coordinació del transport públic o les activitats extraescolars, que serien molt complicades amb els centres funcionant amb horaris diferents. L'actual proposta d'avançar mitja hora l'horari a la tarda s'ha plantejat per diferents motius, entre ells reduir l'horari del menjador o evitar que coincideixi l'hora d'entrada dels nens a la tarda, amb la sortida dels estudiants de l'institut.

La jornada intensiva

També és una manera de fer passos cap a la jornada intensiva, una opció per la qual totes les escoles de primària del Vendrell van votar a favor fa uns anys, però el Departament d'Ensenyament no va autoritzar, ja que és un format que actualment no contempla, tret d'alguns centres que tenen característiques especials.  

També et pot interessar: