Els esgrafiats del Portal del Pardo que donen al carrer de les Quatre Fonts del Vendrell.

Els esgrafiats del Portal del Pardo ja exalcen la nova entrada al centre del Vendrell

Amb els treballs de restauració finalitzats, la remodelació del carrer de les Quatre Fonts ja està completa

Els treballs de restauració dels esgrafiats del Portal del Pardo que donen al carrer de les Quatre Fonts del Vendrell ja han finalitzat. Aquesta setmana, els operaris han retirat la bastida i la casa del Portal, la més antiga que es conserva a la ciutat, ja llueix amb tota la intensitat.

Es tracta de la cirereta a la renovació que s'ha impulsat en aquesta porta d'entrada al nucli antic. El nou carrer de les Quatre Fonts es va inaugurar el passat mes d'abril, formant part ja de l'illa de vianants. Va ser en aquell moment que van començar els treballs de restauració dels esgrafiats que donaven a aquest carrer.

Quatre mesos després, la restauració que ha dirigit el vendrellenc Pau Arroyo ja s'ha completat. Els treballs han estat similars als que es van fer el 2021 a la façana del carrer Major. Amb la restauració, els esgrafiats, que representen motius de l'època barroca, han cobrat una nova vida.

Cap a l'altra banda de la riera

Un cop finalitzada la transformació d'aquesta zona, el consistori ja ha començat les tasques per estendre l'illa de vianants a l'altra banda de la riera. Aquest agost es van iniciar les obres perquè el pont de França sigui de plataforma única. Després es farà el mateix a la plaça de França i al carrer de la Cristina Baixa, que haurien d'estar enllestits a la primavera.

Una transformació urbanística que des del govern local reivindiquen com una de les grans actuacions del mandat. Es va començar amb la remodelació dels carrers del Doctor Robert i Prat de la Riba, i tindrà una fase final a la Rambla. El projecte per integrar les rieres del municipi, pendent de rebre fons europeus, també forma part d'aquest projecte de canvi.

Inauguració del nou carrer de les Quatre Fonts.
El Portal del Pardo, abans de fer la restauració dels esgrafiats. | Ramon Costa / Ajuntament del Vendrell