Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els preservatius, el reclam pels joves per accedir a l'Espai Jove de Salut del Vendrell

El servei vinculat al Casal Jove ha repartit més de 450 preservatius la primera meitat del 2018

Clàudia Viñals, Kenneth Martínez i Rosario Teuler.
Clàudia Viñals, Kenneth Martínez i Rosario Teuler. | BP Diari

 

L'Espai Jove de Salut del Vendrell ja ha repartit aquest 2018 més de 450 preservatius entre nois i noies que s'han acostat al centre demanant material preventiu per a les relacions sexuals. Aquest és un servei que es facilita al Casal Jove i que forma part del Programa de Prevenció i Assistència de la Sida del Departament de Salut de la Generalitat, pel qual es dona una subvenció.  

Des de l'Espai Jove de Salut valoren de forma molt positiva aquesta xifra, apuntant que s'està creant «una conscienciació vers l'ús del preservatiu, la cura i el respecte de la parella, per a tenir relacions sexuals saludables i respectuoses». En total, durant els primers sis mesos d'aquest 2018 s'han repartit 448 preservatius, vuit preservatius femenins i 91 lubricants

Els preservatius, principal porta d'entrada a l'Espai Jove de Salut

Clàudia Viñas, tècnica de l'Espai Jove de Salut, destaca, a més a més, que el repartiment de preservatius és la principal porta d'entrada dels joves a l'espai. «Amb la majoria d'ells fem el primer contacte així i, de mica en mica, anem introduint altres temes», afirma. Això ha fet que aquest 2018 s'hagin atès a 144 nois i noies joves del Vendrell al centre.  La majoria d'atencions han estat per temes relacionats amb la sexualitat i l'afectivitat. «Volen saber informació sobre la primera vegada que es manté una relació sexual, o rebre consells sobre diferents pràctiques», puntualitza la tècnica.

Altres atencions que s'han fet estan relacionades amb les relacions de parella, la salut emocional o les addiccions. Les atencions a l'espai es fan per a joves a partir dels dotze anys, que és quan comencen l'ESO. A partir d'aquesta edat ja se'ls proporcionen, també, preservatius si ho demanen, encara que amb moderació. «Valorem molt que facin el pas de venir i demanar-ho, és un empoderament que considerem positiu», destaca Viñas, que afegeix que «no els en donarem sis, però un sí, perquè és una eina preventiva i d'autoaprenentatge».