La Xarel·lada de Cunit.

Un espai de reconeixement al vi del Penedès: Cunit recupera la Xarel·lada

A més dels tastos i degustacions, s'han programat diferents activitats durant tota la jornada

El municipi de Cunit acollirà el pròxim dissabte 11 de juny la desena edició de la Xarel·lada. La Festa del Xarel·lo a prop del mar torna després de dos anys d'aturada forçosa per la pandèmia. Els vins de la varietat xarel·lo tornaran a ser els protagonistes de la jornada, acompanyats de tastos elaborats pels restauradors i pastissers locals.

La Xarel·lada va néixer el 2012 de la mà de la sommelier cunitenca Carme Garcia, conjuntament amb la regidoria de Turisme de Cunit. L'objectiu era crear un espai de reconeixement per al vi del Penedès, en particular la varietat del xarel·lo. La jornada es farà, com és habitual, al Passeig Marítim, entre els carrers de les Sorres i Amílcar Barca. 

Actes variats durant tot el dia

La jornada comptarà amb diverses activitats que es duran a terme des de primera hora del matí de dissabte. A les 10.30 hores hi haurà una xerrada sobre el xarel·lo a càrrec de l'arqueòleg Daniel López i de Marta Casas, de les Caves Parés Baltà. Es farà a la sala de plens de l'Ajuntament i cal fer una inscripció prèvia al mail turisme@cunit.cat.

Els mateixos assistents a la xerrada podran visitar els jardins de Cal Marquès a les dotze del migdia. Allà podran conèixer més aspectes sobre el paper de la vinya a Cunit, acompanyats d'una copa de xarel·lo i coca enramada. Al vespre, de les 20.00 a les 23.00 hores, es podrà gaudir de la Mostra de Xarel·los al Passeig Marítim, amb música i tapes dels restauradors.

La Festa del Xarel·lo 2022 s'acabarà a les onze de la nit amb un concert del grup Big Mouthers. El preu del tiquet serà de quinze euros i inclourà dues copes de vi, dues tapes, un postres i una copa de regal. Es poden consultar els diferents cellers, els restaurants i les pastisseries participants en aquesta edició en aquest enllaç.