La Diada de Sant Jordi 'torna' als carrers de Lleida, en una jornada durant la qual l'activitat s'ha concentrat a Francesc Macià.

Esperança Carrió guanya el Concurs Literari de Sant Jordi de la Bisbal del Penedès

Es van rebre un total de 25 obres al certamen

El 13è Concurs Literari de Sant Jordi de la Bisbal del Penedès ha tingut com a guanyadora del primer premi a Esperança Carrió, amb l'obra 'L'ànima de la fassina', amb la qual també ha guanyat excepcionalment el premi ADB de temàtica bisbalenca. L'entrega de premis es va fer el dia 23 d'abril a la plaça de Pau Casals.

El jurat ha destacat de l'obra guanyadora «l'excel·lent qualitat de l’argument, tant en contingut com en forma», així com la magnífica descripció «del paisatge bisbalenc i la seva època, a través d'una narració costumista que dibuixa, en un viatge des del passat cap al futur, una part de la història de la Bisbal».

El segon premi ha estat per a l'obra 'Fulles seques', d'Oriol Solà, mentre que Roger Freixa ha quedat tercer amb 'Epílogo'. També s'ha atorgat una menció especial per a l'obra 'Habitació 510', de Núria Oliva. El jurat estava format per Àngela Bages, Ferran Garcia, Jordina Miró i Joan Marc Broto com a representants del món cultural i educatiu i com a amants de les lletres.

El camí cap a la normalitat

L'alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha remarcat que amb aquesta edició s'iniciava «el camí cap a una certa normalitat, després d’un any convuls». En aquesta edició s'han rebut un total de 25 obres escrites per vint participants. La regidora de Cultura, Judith Vidal, ha destacat «la notable participació de joves de l'institut» al certamen, i ha aprofitat per avançar que l'any vinent es crearà una categoria especial per als participants menors de divuit anys.