Imatge de vigilants de seguretat a una estació de tren

L'estació de Segur de Calafell, sense vigilants de seguretat des de fa dues setmanes per la seva perillositat

Els vigilants reclamen més protecció davant les agressions que pateixen

L’estació de tren de Segur de Calafell fa dues setmanes que no té vigilància. El motiu és que els vigilants de seguretat reclamen més protecció davant les agressions que pateixen. Segons avança TV3, fa temps que els treballadors se senten insegurs davant les constants agressions per part dels usuaris dels trens. De fet, l'estació de Segur de Calafell és una de les que el personal evita a tota costa ser-hi destinat. 

Claudio Rebull, president del comitè d'empresa de Trablisa, l'encarregada del servei de vigilància de seguretat, assegurava que l'estació de Segur «és molt conflictiva» i que la companyia ha decidit cancel·lar el servei fins que es prenguin les mesures necessàries. Rebull indica que «si és necessari que es posin vigilants armats, que els posin». Una de les principals mesures que sol·liciten és que el servei de vigilància es dupliqui i el facin entre dues persones, i no només amb una, com fina ara. D'altra banda, també contemplen la petició d'un plus de perillositat. A més, entre altres mesures de seguretat, demanen armilles antipunxades o armes de defensa personal com ara esprai en gel.

Dues agressions en 24 hores a Sant Vicenç de Calders

L’estació de Segur de Calafell, com la de Sant Vicenç de Calders, són on es registren més conflictes entre usuaris i el personal de seguretat a les comarques de Tarragona. Tot just fa una setmana, un vigilant de seguretat de l'estació de Sant Vicenç de Calders va rebre dues agressions en menys de 24 hores per part de la mateixa persona. El dimecres dia 20 de novembre a la nit el vigilant va intentar reduir una dona que s’estava comportant de «manera agressiva», ja que li estava llençant objectes. Ella es va resistir i finalment el vigilant va patir contusions, mossegades i talls als braços. La dona va ser detinguda però l’endemà va tornar i va agredir de nou el vigilant, donant-li una puntada a la cama i trencant-li el fèmur.