La C-51 al seu pas per Bonaterra.

Estudien enllaçar l'AP-7 i la C-51 amb una nova rotonda a la zona de la Cometa del Vendrell

Es calcula que hi podrien passar 18.000 vehicles al dia

El govern espanyol va anunciar aquest dijous 24 de març una inversió de 130 milions d'euros per fer nous accessos a l'AP-7 i l'AP-2. Entre els que s'han previst, n'hi ha dos que es farien al Baix Penedès, ambdós a l'AP-7.

Enllaç de l'AP-7 i la C-51 al Vendrell

Un d'ells es faria al Vendrell i serviria per connectar l'AP-7 amb la C-51 a l'alçada del polígon vendrellenc de la Cometa. Es faria mitjançant una nova rotonda i tindria un cost de 7,1 milions d'euros. Seria un enllaç important, ja que es calcula que absorbiria uns 18.000 vehicles al dia.

Actualment, la connexió entre l'AP-7 i la C-51 es fa a través de l'AP-2, amb sortida a la Bisbal del Penedès. L'altre accés previst a la comarca es faria a l'altura de Banyeres del Penedès. Seria amb dues rotondes —una a cada banda— al punt on es creuen la TP-2124 i l'autopista.  

Això permetria entrar a la via ràpida en qualsevol dels dos sentits de la marxa. El pressupost d'aquesta actuació seria de 9,5 milions d'euros i tindria una capacitat d'atreure 11.000 vehicles al dia. Són millores que s'han posat sobre la taula en una reunió que s'ha fet a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona. 

També s'ha constituït un grup de treball entre Diputació, Generalitat i Mitma per treballar en millores a les autopistes de la demarcació. Els treballs són fruit de l'acord de les reunions bilaterals entre Estat i Generalitat, segons han indicat.

Increment de trànsit amb la desaparició dels peatges

El secretari general d'Infraestructures, Xavier Flores, també ha donat dades sobre l'increment del trànsit després de l'aixecament de les barreres. Així, A l'AP-2 entre Lleida i el Vendrell el trànsit s'ha doblat, sobretot pel que fa als camions. A l'autopista del Mediterrani, l'increment mitjà ha estat d'un 50%, variant segons el tram.