La policia del Vendrell adverteix de possibles falsos tècnics de gas a Sant Salvador

La Policia Local recorda que cal demanar una identificació abans de deixar-los entrar a casa

La Policia Local del Vendrell adverteix d'un possible cas de falsos tècnics del gas al barri de Sant Salvador. Un veí del Vendrell va alertar el cos de policia municipal que havia vist dues persones per la zona de Sant Salvador que es feien passar per inspectors de gas, però que no portaven identificació.

Després d’aquest avís, la Policia Local ha recordat als veïns al seu compte de Twitter que cal que els tècnics s’identifiquin abans de deixar-los entrar a les seves cases. Així doncs, després que la Policia Local rebés l’alerta, ha reforçat la vigilància a Sant Salvador, tot i que no ha vist cap moviment ni persona sospitosa.

A més, no han rebut cap denúncia sobre alguna estafa relacionada amb aquest cas, excepte l’alerta d’aquest veí, que no ha dit en quin punt concret de Sant Salvador hauria vist als falsos tècnics.

D’altra banda, cal destacar que abans de deixar entrar un revisor a casa se li ha de demanar que s’identifiqui amb el carnet de l’empresa per la qual treballa per demostrar que pertany a una companyia autoritzada i de veritat.

La policia també recomana que ningú obri la porta a una persona desconeguda. A més, subratlla que les revisions no les paguin en efectiu, ja que les companyies carreguen l’import del servei amb la factura ordinària.

Els Mossos desarticulen una banda de falsos revisors a Barcelona

Precisament aquest dijous, 19 de juliol, els Mossos han informat que han desarticulat una banda especialitzada en robar a gent gran fent-se passar per revisors i operaris del gas i de la llum. Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc persones d'entre 26 i 42 anys de nacionalitat peruana, colombiana, equatoriana i espanyola, que havien robat uns 100.000 euros a gent gran —entre efectiu, joies i objectes de valor— fent-se passar per revisors de gas o de llum. Un dels detinguts tenia una joiera on venia les joies robades a les víctimes.

Per tal d’enganyar als avis i àvies,  utilitzaven unes armilles reflectants similars a les que es posen els tècnics.  Els deien que havien de fer una devolució d’un import erròniament cobrat, per tal d’obtenir el PIN de la targeta de crèdit i treure les màximes quantitats possibles del caixer.

Abans de dur a terme el pla, es posaven en contacte amb les víctimes i concretaven una cita per realitzar la revisió. Quan estaven al domicili les distreien i, mentrestant, els robaven les joies i els diners. A més, recorrien a la violència en el cas que les víctimes es resistissin.