Imatge de la Festa Major del Vendrell 2018

Els grups de cultura popular del Vendrell decideixen no actuar per la Festa Major

El col·lectiu argumenta que no poden realitzar les actuacions complint amb les mesures de seguretat i higiene

La Comissió de Cercavila del Vendrell, integrada pels balls populars, la colla castellera dels Nens del Vendrell, gegants, nans i capgrossos i la banda de música de la vila, ha decidit plantar-se i no actuar per la Festa Major de Santa Anna, del 25 al 27 de juliol, argumentant la impossibilitat de «celebrar una Festa Major tal com l’hem entès fins ara», a causa de la situació provocada per la Covid-19.

Segons justifica la Comissió de Cercavila en un comunicat, els motius per als quals l'han portat a prendre aquesta dràstica decisió, són la impossibilitat de mantenir les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries en els diversos grups infantils i adults. 

Per altra banda, la comissió també ha expressat la dificultat de realitzar les respectives actuacions de cada grup fent ús de guants, mascareta i mantenint les distàncies de seguretat, ja que hi ha balls, per exemple, que per les seves característiques pròpies no poden readaptar les coreografies atenent a les recomanacions fixades per prevenir la propagació de la Covid-19. En aquest sentit, el conjunt en la seva totalitat, ha decidit no actuar per la Festa Major, ja que «en el moment en què un grup no pot realitzar amb normalitat i seguretat la seva actuació, ens veiem amb la responsabilitat de prendre una decisió unànime».

La comissió també ha volgut agrair la feina feta per part dels Administradors de la Festa Major de Santa Anna 2020, els encarregats d'organitzar i programar els actes de la festivitat, i demanen que, ja que finalment les possibilitats de realitzar la festa major de la manera més 'normal' possible disminueixen, els administradors d'enguany siguin nomenats per a l'organització de la Festa Major del 2021.

La Comissió de Foc es reunirà avui per decidir la seva postura

La negació a actuar per part dels grups de cultura popular obre un nou horitzó per a la celebració de la Festa Major de Santa Anna. Entre altres coses, falta saber també quina és la posició d'un dels altres pilars de la festa, els grups de foc, les més de 10 colles amb què compta la vil·la. TarragonaDigital ha pogut saber que la Comissió de Foc, organisme encarregat de l'organització del correfoc del Vendrell, es reunirà aquesta tarda d'avui 18 de juny per decidir quina és la seva postura.