Un concert del Festiuet del Vendrell.

El Festiuet del Vendrell engega quatre dies de música a la platja de Sant Salvador

Després de dos anys d'absència per ajornament, el festival viurà la seva segona edició al municipi

S'ha fet llarg, però el Festiuet del Vendrell podrà tornar per fi després de dos ajornaments per la pandèmia. Aquest dijous 4 d'agost s'obre la segona edició del festival de música al municipi del Vendrell. Abans havia viscut diverses edicions a Valls, fins que el 2019 es va traslladar al Vendrell.

Aquest 2022, el Festiuet torna amb diversos canvis, el més destacat dels quals és d'emplaçament. Si el 2019 es va celebrar a Coma-ruga, al costat del Port, ara es trasllada a la platja de Sant Salvador. També les dates han estat ballant els dos últims anys.

De Coma-ruga a Sant Salvador

Després de l'edició del 2019, que va tancar amb molt bona nota, es va anunciar un canvi de dates pel 2020. El Festiuet passava de fer-se l'agost a fer-se a principis del mes de juliol. L'argument era que la platja de Coma-ruga ja comptava amb molts visitants durant l'agost.

Amb els ajornaments dels dos anys de la pandèmia, finalment el certamen s'ha mantingut el mes d'agost. En canvi, s'ha traslladat a Sant Salvador, on s'entén que el nombre de visitants no és tan gran.

El canvi, però, ha comportat algunes queixes de veïns pròxims a l'espai on se celebrarà el festival. Temen que hagin de suportar molt de soroll durant quatre dies, raó per la qual han fet notar el seu malestar. Des de Som Poble-ERC han criticat que el govern local no hagi tingut en compte això, tot i que s'han mostrat a favor de la celebració del Festiuet.

Més de 35 artistes en quatre dies

El Festiuet comptarà amb 37 artistes que actuaran entre dijous i diumenge. Aquest dijous obren el foc grups com Desakato, Zoo, Buhos, Ebri Knight o Cactus. Divendres serà el torn de Rulo y la Contrabanda, Auxili, Talco, Lildami o Xavi Sarrià. 

De cara a dissabte destaquen els noms de Ciudad Jara, Los Chikos del Maíz, Green Valley o El Niño de la Hipoteca. Finalment, el diumenge es comptarà amb els concerts de Crim, SFDK, Doctor Prats, Lendakaris Muertos o Smoking Souls.