Victor-Julien Laferrière obre el Festival Pau Casals 2019.

El Festival Pau Casals del Vendrell s'obre amb el talent del jove Victor-Julien Laferrière

El festival està integrat per set concerts entre els dies 12 i 23 de juliol

Tot a punt al Vendrell per la 39a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals, que s'engega aquest divendres 12 de juliol i s'allarga fins al dia 23. Aquest any, el festival explora la relació entre Pau Casals i Johannes Sebastian Bach, que va ser una font d'inspiració pel Mestre. La programació inclou set concerts d'artistes de nivell nacional i internacional, així com alguns actes paral·lels.

Projeccions el dia 12 i concert inaugural el dia 13

Abans que el dissabte 13 es faci el concert inaugural, el divendres hi haurà una activitat per escalfar motors, amb la projecció d'audiovisuals inèdits de Pau Casals, que es farà a la plaça del Tívoli a les 22.00 hores. 'Pau Casals en imatges' és una iniciativa que s'ha fet amb èxit els dos últims anys, i que es repeteix aquest 2019, amb projeccions el dia 12 i el dia 22. Aniran acompanyades, a més a més, de les actuacions en directe de Victor-Julien Laferrière (violoncel) i Magali Mosnier (flauta) el dia 12, i del Cor Zongora el dia 22.

El concert inaugural del dissabte 13 porta per títol 'Beethoven i Mendelssohn darrere de les empremtes de Bach' i anirà a càrrec de Victor Julien-Laferrière, guanyador del Queen Elisabeth Comeptition Cello 2017. Aquest jove violoncel·lista obrirà el festival amb la 'Cinquena Suite' de Bach, en la seva tonalitat grandiosa i dramàtica de do menor. Junt amb David Kadouch (piano) faran després dues sonates de Beethoven i Mendelssohn, dos compositors que van trobar en Bach una font d’inspiració essencial.

Casals i Bach

L'eix temàtic del 39è Festival Internacional de Música Pau Casals vol donar a conèixer la profunda admiració que Pau Casals sentia pel compositor alemany Johannes Sebastian Bach. El Mestre afirmava que Bach «és el moment més elevat i més pur de música de tots els temps». En el marc del Festival es podran escoltar fins a una trentena de peces del compositor barroc.