Un ple de l'Ajuntament del Vendrell.

Final abrupte al ple del Vendrell amb l'oposició abandonant la sala

La regidora de Podem Verónica Moreno denuncia haver patit un menyspreu per part d'un regidor del PSC

El primer ple del Vendrell presencial i amb públic després de dos anys va tenir un final abrupte. Els regidors de l'oposició van abandonar la sessió quan encara faltaven diverses mocions per debatre's. Ho van fer en protesta pel que van considerar una falta de respecte del regidor socialista Alfons Hererra a la portaveu de Podem, Verónica Moreno.  

Els fets van succeir durant la intervenció de Moreno al punt número onze, una moció del PSC per donar reconeixement a dones vendrellenques. En un moment donat, Alfons Herrera va tallar Moreno fent una referència a la seva manera de parlar. «No l'entenc perquè parla molt malament», van ser les paraules textuals del regidor socialista.

Verónica Moreno va recriminar a Herrera que allò suposava una «falta de respecte» cap a la seva persona, exigint que es disculpés. Com que això no va passar, la regidora de Podem va abandonar el ple abans de votar aquest punt. També ho van fer els regidors de Som Poble-ERC, en solidaritat amb Moreno.

La resta de l'oposició també marxa

Un cop votat i aprovat el punt, es va fer un recés per mirar de reconduir la situació, però res va canviar. En aquell moment, els regidors de Pel Vendrell Primàries i Junts es van sumar a la protesta i tampoc van tornar a entrar al ple. Davant aquesta situació, l'alcalde, Kenneth Martínez, va donar per acabada la sessió, ja que els punts que quedaven eren mocions de l'oposició.

Després del ple, Verónica Moreno ha denunciat a les xarxes socials el «menyspreu» patit al ple per part d'Herrera. També ha retret a Martínez i al regidor d'Igualtat, Christian  Soriano, no haver intervingut davant aquesta situació. 

Des de SP-ERC han criticat a les xarxes les «actituds misògines» del regidor del PSC, acusant la resta del govern de «còmplices pel seu silenci». Des del govern local, per la seva banda, han lamentat la situació que es va produir al ple. En un comunicat, asseguren que l'expressió d'Herrera feia referència «al baix to» utilitzat per Moreno. 

També afirmen que el regidor del PSC s'ha posat en contacte amb Moreno per aclarir el comentari, assegurant que «no tenia cap connotació de cap mena». En principi, les mocions que han quedat a sobre de la taula s'hauran de debatre el pròxim ple.