La Fira del Vendrell 2019 dona més pes a l'alimentació i estrena un espai de protecció animal

El xef Jordi Guillem farà la inauguració el divendres 11 d'octubre

La Fira de Santa Teresa 2019 del Vendrell s'ha presentat aquest dimecres 2 d'octubre a l'Ajuntament del Vendrell, amb la presència de la regidora de Fires, Luz Ramírez, el regidor de Comerç, Rubén Gràcia, i el president del CIT, Salva Rodríguez. El certamen tindrà lloc entre els dies 11 i 13 d'octubre, i incorpora algunes novetats. Una de les més destacades és el nou espai solidari de protecció animal que estarà ubicat a la plaça del Tívoli.

En aquest espai hi tindran els seus estands entitats animalistes del territori, com PROCCAN, Pasos o Animal Friend, entre d'altres. Oferiran informació relacionada amb la tinença responsable d'animals i la seva cura. Una altra de les novetats serà la Fira d'Atraccions Sense Soroll que es farà el divendres 11 de les 18.00 hores a les 20.00 hores a l'avinguda del Camp d'Esports, on hi ha les atraccions. Es tracta d'una prova pilot que es fa en benefici de les persones amb hipersensibilitat auditiva.

Més espai per a l'alimentació i menys pels estands multisectorials

La Fira del Vendrell 2019 mantindrà les diferents zones d'exposició dels últims anys, amb la diferència que es donarà més espai al sector de l'alimentació a la Rambla, en detriment dels estands multisectorials. La fira 'Handmade', amb els seus tallers, es mantindrà a la plaça Nova, l'automoció seguirà ocupant el pàrquing del Pèlag, i la Fira d'Abans es desplegarà al carrer del Doctor Robert. El carrer dels Cafès serà l'espai dels estands de l'art.

L'espai 'Handmade' és un dels més concorreguts.   | Toni González

 

La fira començarà la seva activitat el divendres 11 a les cinc de la tarda, i es mantindrà fins al diumenge al vespre. La inauguració del certamen es farà el divendres a les 17.30 hores a la Rambla, amb el xef Jordi Guillem, del restaurant Lo Mam de Segur, com a convidat.  A la zona gastronòmica hi haurà concerts de grups de música durant la tarda de divendres i dissabte, amb grups com Muy Stone, Ready To Rock, Maria Jacobs Trio, o la Bellvei Jazz Band. El dissabte es fa un gran concert a la rambla Cañas, amb els grups Upuntú, Arnau Griso i el DJ Ràdio Esventada.

Cercaviles i castells

La Fira també té el seu vessant popular, amb el concert de Música de Gralles que es fa el divendres al vespre a l'Auditori del Tívoli, la cercavila dels grups de cultura popular del dissabte a la tarda, o la segona edició del Fira Foc, que enguany es fa el diumenge a la tarda a la plaça Vella. L'actuació castellera del diumenge al migdia, amb els Nens del Vendrell, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, i el Concurs Nacional de Colles Sardanistes de diumenge a la tarda són altres actes importants de la festa.  

La Fira de Santa Teresa del Vendrell 2018 | Toni González