El Firafoc i una desfilada de moda, novetats de la Fira del Vendrell 2018

També s'ha recuperat el concert de rock de nit després de diversos anys d'absència

El Vendrell viurà de l'11 al 14 d'octubre una nova edició de la Fira de Santa Teresa, un certamen multisectorial que se celebra des del 1843 a la capital del Baix Penedès. Enguany, la fira presenta diverses novetats, entre elles el Firafoc, la primera Mostra de Bestiari de Foc del Vendrell, que es farà el divendres 12 a partir de les cinc de la tarda a l'avinguda de Jaume Carner. Primer hi haurà una plantada de totes les bèsties de foc, la Víbria, el Bou de Foc, el Cabrot, la Mulassa Feixuga, el Borinot de Foc, el Tallot, les Puces del Caramot, el Caramot i el Drac del Vendrell, junt amb el Ball de Diables i el Ball de Diablons.

A les nou del vespre, les diferents bèsties faran les enceses de lluïment. Marc Rodero, representant del Firafoc, ha explicat que el bestiari de foc del Vendrell creia que podia tenir «més presència a la Fira de Santa Teresa», raó per la qual van proposar fer aquest mostra «similar al Nostrefoc de la Festa Major». A causa del Firafoc, es tancarà l'avinguda de Jaume Carner el dia 12 a la tarda, tal com també es farà el dia 13, des del Centre Cívic l'Estació fins al Mercat. El dia 13, el motiu és perquè es farà a la zona un concert de rock a les dotze de la nit, amb el grup local La Desbandada, que presenta nou disc. D'aquesta manera, es recupera el concert de rock nocturn de la fira, que no se celebrava des de feia uns anys.

Desfilada del comerç del Vendrell

Una altra de les novetats serà la primera desfilada del comerç vendrellenc, que organitza el CIT com a acte previ a la fira. Tindrà lloc el dissabte 6 d'octubre a la plaça Nova, a partir de les 21.00 hores.  Diversos comerços del municipi mostraran els nous productes de la temporada de tardor i hivern. Des del CIT també han fet una crida perquè les botigues estiguin obertes el divendres 12, aprofitant l'afluència de gent que té la fira.

A banda d'això, la Fira de Santa Teresa comptarà amb els habituals estands multisectorials i d'alimentació a la Rambla, la fira Handmade a la plaça Nova, l'automoció al Pèlag, el Racó de l'Art al carrer dels Cafès i la Fira d'abans a la carretera del Doctor Robert. La inauguració del certamen es farà el dijous 11 a les sis de la tarda. Els quatre dies de fira hi haurà concerts a la part alta de la Rambla,  amb les actuacions dels grups Jazz Attack Quartet (dijous 11), Guardafuegos (divendres 12), Yoga Flame i Paradís Fiscal (dissabte 13) i Jazzul Power Trio (diumenge 14).

Cultura popular, castells, gralles i sardanes

La fira es completarà amb actes tradicionals com el concert Música de Gralles del divendres 12 a l'Auditori Pau Casals, la cercavila dels grups de cultura popular del dissabte 13 a la tarda i del diumenge 14 al matí,  la diada castellera del diumenge amb la colla Joves Xiquets de Valls, la colla Jove Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell, o el concurs nacional de colles sardanistes del diumenge a la tarda. Es pot consultar el programa sencer en aquest enllaç