Vista del Vendrell.

Fracassa l'intent del Sindicat d'Habitatge de fer una «ocupació programada» al Vendrell

El col·lectiu volia «alliberar» un bloc buit del carrer del Cintoi

El Sindicat d'Habitatge del Baix Penedès no ha pogut consumar una «ocupació programada» que volia fer al Vendrell. El col·lectiu volia «alliberar» un bloc de la Sareb que està buit al carrer del Cintoi, al barri dels Bulevards. Per això han promogut una ocupació d'un habitatge per part d'una família.

Tal com han explicat als mitjans, la intenció era que, passades 72 hores de l'ocupació, els Mossos d'Esquadra en deixessin constància. D'aquesta manera, ja no es podria fer fora els ocupants de manera immediata, i caldria començar un procés judicial. Des del Sindicat han explicat que avui es complien els tres dies, raó per la qual han avisat als Mossos.

Sense proves per demostrar que feia 72 hores que ocupaven el pis

Però l'estratègia no els ha sortit bé. Quan els agents  han arribat, han entrat a l'edifici per constatar que el que deien era veritat. Però els ocupants no tenien cap prova amb la qual demostrar que feia més de 72 hores que estaven al pis.

En canvi, des de la immobiliària que gestiona els pisos han informat que l'alarma del bloc ha sonat aquest matí. Davant aquesta situació, els Mossos han comunicat als ocupants que, si no marxaven, serien detinguts. Això és finalment el que han fet tant ells com tots els membres del Sindicat d'Habitatge.

Des de la immobiliària també han explicat que molts dels pisos ja estan venuts a propietaris particulars, versió que ha corroborat un dels propietaris a aquest mitjà. Al registre de la propietat, però, encara figuren com a pisos de la Sareb perquè s'està a l'espera de la cèdula d'habitabilitat.