Una de les sales d'hemodiàlisi del centre de salut del Botafoc.

Entra en funcionament l'esperat Centre de Diàlisi del Vendrell, integrat al CAP Botafoc

El nou espai disposa de tres àmplies sales dotades amb vint llocs

El nou Centre de Diàlisi del CAP del Botafoc entrarà en funcionament el pròxim dilluns 7 de setembre. D'aquesta manera, el Vendrell i la comarca podran disposar d'un esperat servei que evitarà nombrosos desplaçaments a Tarragona per fer aquests tractaments. Segons la Xarxa Sanitària Santa Tecla, aquestes instal·lacions estan dotades amb «els sistemes més avançats en l'atenció als pacients renals», i la inversió que s'ha fet és d'1,5 milions d'euros per part de Fresenius Medical Care.

Amb l'obertura del Centre de Diàlisi es completa la cartera de serveis sanitaris que prestarà el nou centre del Botafoc, que es va inaugurar el passat 12 de juny amb l'obertura del consultori mèdic. El centre centralitza els serveis de pediatria, ginecologia, odontologia, salut mental i psicologia infantojuvenil de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Vendrell. La inversió conjunta feta per Fresenius Medical Care i la Xarxa Santa Tecla per aquest nou CAP supera els cinc milions d'euros.

 

Tres sales amb un total de vint llocs

El nou Centre de Diàlisi del Botafoc disposa de tres àmplies sales de tractament dotades amb un total de vint llocs, equipats amb Sistemes Terapèutics 5008, monitors de composició corporal, i màquines d'hemodiàlisi convencional i d'hemodiafiltració d'alt volum. Aquesta és una tècnica que augmenta de forma notable l'eliminació de substàncies tòxiques i evita el desenvolupament de complicacions cardiovasculars.

Igualment, es disposa d'una planta de tractament d'aigües de doble osmosi inversa, amb la qual es garanteix el subministrament d'aigua de qualitat per produir líquid de diàlisi ultrapur. Donada l'actual situació de pandèmia, l'organització i l'equip de treballadors del centre han implantat totes les mesures i els protocols sanitaris de seguretat amb l'objectiu de protegir els professionals i poder atendre de manera segura els pacients. El centre tindrà quatre torns a la setmana, en horari que va de les vuit del matí a les set de la tarda, de dilluns a dissabte.