Miquel Barceló.

La Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell rep sis retrats de Miquel Barceló fets per Jean Marie del Moral

La Generalitat els ha dipositat al museu pel vincle entre Fenosa i del Moral

La Generalitat ha dipositat a la Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell sis retrats que Jean Marie del Moral va fer del pintor Miquel Barceló. Les ha adquirit dins el marc del Pla Nacional de Fotografia i les diposita a la Fundació pel vincle que el fotògraf té amb Fenosa. Igualment, Barceló, Miró i Fenosa són els artistes que més ha retratat del Moral.

Són cinc retrats que representen diversos períodes del pintor, i que se sumen a les 189 còpies dedicades a Fenosa que conserva la Fundació. Paral·lelament, la Fundació Fenosa ha pres part als actes de cloenda de la capitalitat cultural de Tortosa. En concret, a l'exposició 'Tortosa i la impremta 1477-1867' que es pot veure fins al 31 de gener a l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre.

El Vendrell ha col·laborat amb la cessió del Llibre de les Costums de Tortosa, editat el 1530. Un volum que recull els costums generals escrits de la insigne ciutat de Tortosa amb alguns privilegis i sentències. L'exemplar va ser adquirit per Apel·les Fenosa al seu amic, llibreter i antiquari Joan Gili.