Les entitats socials es manifesten a Barcelona aquest dijous 11 d'abril.

La Fundació Santa Teresa del Vendrell se suma a la manifestació de Barcelona

Protesten per la manca de finançament públic, que posaria en perill el Centres Especials de Treball (CET)

La Fundació Santa Teresa del Vendrell serà una de les entitats que es manifestarà aquest dijous 11 d'abril a Barcelona, en una protesta impulsada per més de 200 entitats sense afany de lucre catalanes que atenen i treballen amb persones amb discapacitat i especials dificultats. La protesta és per la «manca de finançament públic» que tenen les entitats, que afirmen que «amenaça el model d’èxit català d’inserció laboral per a persones amb discapacitat i la seva atenció al llarg dels 365 dies de l'any».

Les entitats lamenten que les ajudes de la Generalitat i del govern central de Madrid estan congelades des de fa deu anys, mentre que el salari mínim interprofessional d'aquests treballadors ha pujat, un avenç que consideren positiu, però que hauria de venir acompanyat d'un major suport a les entitats. Això amenaça de fer insostenible el model. En un comunicat, l'Associació Empresarial d'Economia Social afirma que les entitats es troben en «una situació límit, on 1.589 persones amb discapacitat i especials dificultats perdran la seva feina durant els mesos vinents si no s’adopten mesures urgents i valentes».

 

Manifestació a partir de les onze del matí

Per aquesta raó han decidit sortir al carrer, «per evitar que el model català deixi de ser un èxit, mantenir aquests llocs de treball i reclamar un increment dels mòduls que tenim congelats des de fa deu anys». La manifestació començarà a les onze del matí i s'han organitzat autobusos des de diferents punts del territori. La Fundació Santa Teresa del Vendrell hi prendrà part junt amb les altres entitats d'aquest tipus que hi ha a la regió, la Fundació Onada de Tarragona i Torredembarra, i la Fundació Ginac de Valls.

La protesta començarà a la delegació del govern espanyol, per anar després al Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat i el Departament de Treball i Afers Socials. Als tres llocs s'entregarà un manifest on hi figuraran les diferents reivindicacions. A la una del migdia es farà la lectura del manifest al carrer de Sepúlveda.

També et pot interessar: