El Casal Jove del Vendrell.

Gairebé dos anys després: el Vendrell reobre el Casal Jove

L'espai restava tancat des de l'esclat de la pandèmia, el març del 2020

Era un dels últims serveis del Vendrell que encara no havia reobert les portes des de l'inici de la pandèmia. El Casal Jove del carrer d'Isidre Ribas va tancar el març del 2020, coincidint amb el confinament domiciliari de la primera onada de la Covid. El pròxim dilluns 10 de gener, per fi, tornarà a recuperar la seva activitat.

A diferència d'altres espais, com els casals d'avis, el Casal Jove ha seguit tancat en aquests gairebé dos anys de pandèmia. El passat novembre, un grup d'usuàries va impulsar una recollida de signatures demanant que el servei es posés de nou en marxa. També reclamaven que es recuperessin els educadors de carrer.

Les impulsores de la iniciativa recordaven que molts joves eren usuaris del Casal, on tenien diferents serveis com el Punt Jove de Salut. En aquell moment, el regidor de Joventut, Rubén Gràcia, ja va apuntar que el Casal Jove podria reobrir a principis del 2022. El regidor recordava que algunes sales tenien poca ventilació, fet que obligaria a fer alguns canvis.

Amb aforament limitat 

Aquest divendres 7 de gener, l'Ajuntament ha confirmat finalment la reobertura del Casal pel dilluns dia 10. La situació encara delicada de la pandèmia farà que hi hagi un aforament limitat, així com les diferents mesures de seguretat que hi ha vigents. Funcionarà de dilluns a dijous, de les quatre a les set de la tarda, per a tots els joves a partir dels tretze anys.  

De la mateixa setmana, es recuperarà la presencialitat del Punt jove de Salut al mateix equipament. Els últims mesos havia funcionat de manera telemàtica. Ara es podrà accedir a aquest servei els dimarts i els dijous a la tarda al Casal Jove.

Rubén Gràcia va admetre que el tancament per la Covid «ha fet perdre una generació» d'usuaris del Casal. Per això ja va remarcar la intenció de recuperar el servei «per seguir sent el referent que érem en aquest àmbit».