La Fira de Santa Teresa del Vendrell exhibeix el bestiari de foc!

La gala Bestiarium i un segell de col·leccionista, últims actes de la capitalitat cultural del Vendrell

El Festivitas Bestiarium premiarà les millors iniciatives de l'any en l'àmbit del bestiari festiu

La celebració de l'any de la capitalitat de la cultura catalana al Vendrell viu els seus últims moments, amb diferents actes que tindran lloc durant aquest cap de setmana. Després que ahir es presentés l'exposició 'El Vendrell, l'època daurada' que s'inaugurarà el dissabte al Centre Cívic l'Estació, avui s'han afegit dues noves iniciatives que serviran per tancar aquesta festa de la cultura.

Per una banda, la secció filatèlica de l'Institut d'Estudis Penedesencs (IEP) ha presentat un segell del Vendrell que han impulsat amb motiu d'aquest any de la cultura catalana. Es tracta d'un segell pensat per a col·leccionistes on es pot veure una imatge de la plaça Vella. El segell es pot demanar a l'Ajuntament o a la mateixa secció filatèlica  de l'IEP.

El segell del Vendrell que s'ha fet per la capitalitat de la cultura catalana.
L'IEP ha fet un segell del Vendrell per la CCC. | BP Diari

Festivitas Bestiarium

Per altra banda, l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha presentat la setena edició del Festivitas Bestiarium, una gala de reconeixement a les diferents iniciatives impulsades en l'àmbit del bestiari festiu que es fa cada any a la ciutat designada com a capital de la cultura catalana. Al Vendrell, els actes del Bestiarium es faran el diumenge 20 de desembre, començant amb una plantada de les bèsties de foc locals a la plaça del Tívoli, de les 11.00 a les 14.00 hores.

A la tarda es farà una encesa de lluïment a la plaça de Pep Jai, que ja té totes les entrades esgotades, i la gala per donar els reconeixements a les iniciatives del 2020, que tindrà lloc a l'Auditori del Tívoli a les 19.30 hores. Aquest any, l'entitat premiarà aquelles iniciatives que s'han pogut tirar endavant malgrat la pandèmia del coronavirus.