Exterior de l'escola Teresa Godes del Montmell.

La Generalitat aprofitarà els fons Next Generation per pagar l'escola del Montmell

El nou edifici, que ja està en funcionament, estava pressupostat amb despesa ordinària | També es faran millores en centres escolars del Vendrell, Calafell i Cunit

La Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest dijous que invertirà divuit milions d'euros al Penedès per a actuacions de reforma en centres escolars. Són diners provinents de l'instrument REACT-UE, procedent dels fons europeus Next Generation. L'anunci l'ha fet el conseller d'Economia, Jaume Giró, en una visita a Igualada.

La inversió més rellevant al Baix Penedès (2,6 milions d'euros) és per finançar la nova escola Teresa Godes del Montmell. El cert és que aquest no és un nou projecte ni la inversió és nova. La construcció de la nova escola Teresa Godes ja va estar enllestida abans d'acabar el curs passat.

De fet, les famílies van fer una festa l'últim dia de curs per celebrar el trasllat al nou centre, que reclamaven des de feia anys. Tal com ha confirmat l'Ajuntament del Montmell, la inversió estava prevista com a despesa ordinària al pressupost de la Generalitat. El govern català ha acabat aprofitant els fons europeus per cobrir part d'aquest cost.

Millores en altres centres de la comarca

Les inversions anunciades inclouen altres actuacions menors adreçades a reduir el consum energètic dels centres. En aquest sentit es faran millores dels tancaments o dels sistemes de calefacció i il·luminació en altres escoles del Baix Penedès. Es tracta dels instituts Andreu Nin i Baix Penedès del Vendrell, les escoles Jacint Verdaguer i Santa Creu de Calafell, l'institut Camí de Mar de Calafell i l'escola Solcunit de Cunit.