Vista del Vendrell.

La Generalitat inclou el Baix Penedès al programa 'Treball a les comarques'

S'impulsa als territoris amb més necessitats de reequilibri territorial i econòmic

La Generalitat ha inclòs el Baix Penedès al programa 'Treball a les comarques' que impulsa el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. El programa té l'objectiu de donar suport als territoris que presenten més necessitats de reequilibri territorial i econòmic.

A més del Baix Penedès, el govern català també ha estès el programa a les comarques de l'Alt Urgell, el Berguedà, el Pallars Sobirà i el Priorat. Aquestes se sumen a les set comarques catalanes que ja es beneficiaven de la iniciativa. Eren les de l'Anoia, el Baix Ebre, el Montsià, el Pallars Jussà, la Ribera d'Ebre, el Ripollès i la Terra Alta.

Amb el 'Treball a les comarques' es pretén estimular la creació d'activitat econòmica en els territoris més necessitats. L'objectiu és generar ocupació per desenvolupar un entorn socioeconòmic que afavoreixi que la població es quedi al territori. Dins del projecte, els ajuntaments, organismes autònoms i les entitats locals poden formular actuacions concretes per estimular l'activitat econòmica.