La Residència Hospital Sant Antoni Abat de l'Arboç

La Generalitat posa fi a la intervenció de la Residència Hospital Sant Antoni Abat de l'Arboç

Era l'últim centre geriàtric que quedava intercedit a la regió sanitària del Camp de Tarragona

Bones notícies al municipi de l’Arboç, a la comarca del Baix Penedès. La direcció general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat de la Generalitat ha signat la finalització de la intervenció de la Residència Hospital Sant Antoni Abat. El centre, precisament, va ser intervingut el passat 29 de gener després de detectar, tres setmanes enrere, un brot de coronavirus amb 15 residents i un treballador afectat. El balanç final a la residència ha estat, segons el Departament de Salut, de 16 interns i 3 professionals contagiats.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En el moment de la intervenció, la direcció i gestió del centre va ser assumida per la Fundació Vilaniu, que hi va aportar les dotacions de personal i recursos necessaris per fer front a la situació, encarregant-se de la direcció de la residència i del seu personal habitual. Vilaniu, en aquella instància, va prendre el relleu momentani al Grup Gran Vida, que recupera ara la total gestió de les instal·lacions.

La Residència Hospital Sant Antoni Abat de l’Arboç ja va patir un brot de coronavirus el passat mes d’abril, en ple auge de la pandèmia, que va provocar la mort de sis residents i la infecció de més d’una quinzena de persones. Aleshores, el testatge d’interns i professionals del centre va permetre implementar les mesures d’aïllament establertes i l'aplicació immediata dels mecanismes de seguretat i salut per a treballadors i residents.