La dàrsena del port de l'antiga tèrmica del Foix.

La Generalitat opta per demolir parcialment la dàrsena de l'antiga tèrmica del Foix

És l'opció preferida per Endesa i, en part, per l'Ajuntament de Cunit, però no pels de Calafell, Cubelles i Vilanova

La Generalitat de Catalunya aposta per demolir parcialment la dàrsena de la central tèrmica del Foix, situada entre Cubelles i Cunit. Així s'apunta a la resolució signada aquesta setmana pel Departament d'Acció Climàtica, segons ha pogut saber l'ACN.

Això significa que la Generalitat es decanta per l'opció que també és la preferida d'Endesa, entre les cinc que havia presentat. Es tracta d'impulsar una demolició parcial del port que propiciï la creació de noves platges. El govern català ha traslladat el seu posicionament a la Direcció General de la Costa i el Mar, que és qui té l’última paraula sobre l'assumpte.

L'opció preferida d'Endesa i de Cunit

La demolició parcial de la dàrsena és també l'opció preferida per l'Ajuntament de Cunit, que a més reclama reforçar els seus set espigons. Per contra, els consistoris de Calafell, Cubelles i Vilanova i la Geltrú defensen l'enderroc progressiu, però complet, de tot el dic. Afirmen que és la manera d'aconseguir platges més resistents als temporals.

Les altres opcions plantejades per Endesa eren deixar el port intacte, eliminar la dàrsena o treure només els espigons de formigó. La resolució del Departament de Territori s'ha de publicar ara Diari Oficial de la Generalitat. El document no és vinculant i la decisió final dependrà del Ministeri de Transició Ecològica.