El canvi de municipi entre Calafell i Cunit.

La Generalitat proposa que Cunit i la resta del Penedès i el Garraf passin a la fase 2

Se sumaria a la resta del Camp de Tarragona una setmana després

El municipi de Cunit és l'únic del Baix Penedès que manté un ritme més lent en el desconfinament, ja que pertany a la regió sanitària del Garraf i l'Alt Penedès, en lloc del Camp de Tarragona. Així, tal com ja va passar amb la fase 1, durant aquesta setmana, Cunit encara no ha pogut avançar a la fase 2 com ha fet la resta de la comarca. Tot i això, el canvi arribarà, presumiblement, en pocs dies.

Aquest dilluns a la nit, el Departament de Salut de la Generalitat ha confirmat que demanarà al Ministeri de Sanitat que la regió sanitària del Garraf i l'Alt Penedès passi a la fase 2 el pròxim dilluns 1 de juny, junt amb les regions de Girona i de la Catalunya Central. No ho farà encara la de Lleida, després que s'hagi detectat un petit augment dels contagis els últims catorze dies. Així, si el Ministeri dona el vistiplau, Cunit se sumaria a la resta del Baix Penedès a la fase 2 d'aquí a sis dies.

 

Canvis a la fase 1

De moment, a la fase 1 ja han pogut obrir les terrasses dels bars i restaurants, i els cunitencs poden mantenir trobades d'un màxim de deu persones en llocs tancats. També es permet la mobilitat dins la mateixa regió sanitària. A més a més, des del passat dissabte es permeten altres activitats que abans no es podien fer en aquesta fase, com que els menors surtin acompanyats per més d'un adult, o que es pugui sortir a passejar o fer esport amb persones amb les quals no es conviu.