Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un policia vigila els venedors del top manta.

La Generalitat anuncia al Vendrell un protocol contra el top manta

L'Hotel Ra acull la quarta jornada sobre aquest tipus de venda

Un policia vigila els venedors del top manta.
Un policia vigila els venedors del top manta. | ACN

 

El Vendrell ha acollit aquest dimecres 3 d'abril la quarta jornada sobre el fenomen del top manta, un esdeveniment que se celebra periòdicament a la capital del Baix Penedès, amb la participació de diferents municipis afectats per aquest tipus de venda, així com administracions, i cossos policials i judicials. En l'acte que s'ha fet a l'Hotel Ra, la directora general de Comerç de la Generalitat, Montserrat Vilalta, ha anunciat que s'està elaborant un protocol d'actuació per plantar cara al top manta.

Aquest és un protocol que definirà la funció que ha de fer cada agent involucrat —administracions, organitzacions empresarials, cambres de comerç, policia— per evitar la proliferació d'aquest tipus de venda. D'aquesta manera es vol millorar la coordinació a tots els nivells, marcant unes línies generals que després cada municipi podrà adaptar a la seva situació. El document agafa com a referència altres protocols similars que s'han impulsat a llocs com Venècia.

El Síndic demana que no es relacioni el top manta amb la immigració

A la jornada també hi ha pres part el Síndic de Greuges, Rafel Ribó, que ha demanat que no es relacioni el top manta amb un problema d'immigració, tot i afegir que alguns municipis han tractat aquest fenomen «amb un cert bonisme». El síndic s’ha ofert a elaborar un codi de bones pràctiques que reculli les polítiques d'èxit dels ajuntaments que han aconseguit reduir el nombre de manters.

Entre ells hi ha l'Ajuntament del Vendrell, que els últims anys ha impulsat mesures com una coordinació més gran entre la policia local i Mossos d'Esquadra, així com la contractació de vigilància privada durant els mesos d'estiu. El regidor de Governació, Rafel Gosálvez, ha defensat els resultats d'aquesta mesura, que ha permès «alliberar alguns agents de policia de les tasques de vigilància a la platja perquè puguin destinar-se a controlar l'arribada de manters i material per carretera o a l'estació de tren de Sant Vicenç de Calders». Això ha fet que, actualment, hi hagi un màxim «de 50 manters» al passeig en temporada alta, quan el 2010 van arribar a ser «prop de 300».

Altres notícies relacionades: