Vista aèria de les Madrigueres.

El Geven critica la «paralització» del projecte de renaturalització de les Madrigueres

L'entitat ecologista ha presentat la seva nova junta

El Grup Ecologista del Vendrell i el Baix Penedès (Geven) ha presentat aquest dijous 17 de juny la seva nova junta. L'acte, que s'ha fet a l'Arcada, també ha servit perquè l'entitat fes balanç sobre l'estat del projecte de renaturalització de les Madrigueres.

El març del 2019 es va inaugurar el nou espai d'adequació ambiental de les Madrigueres. Aquell mateix any es van acordar una sèrie de compromisos entre els diferents actors implicats per seguir desenvolupant el projecte. Aquests eren l'Ajuntament  del Vendrell, la Generalitat, la Diputació de Tarragona i el Geven.

«Inacció» de les administracions

Segons el Geven, només des de l'entitat ecologista s'han complert els compromisos dos anys després d'haver-los fixat. Aquests compromisos eren redactar un pla de gestió amb diferents accions de planificació, conservació d'hàbitats, espècies i patrimoni, i divulgació. També s'ha fet l'ampliació d'una llacuna situada a la part interior.

En canvi, els compromisos de l'Ajuntament i la Generalitat no s'han dut a terme, tal com denuncien els ecologistes. La Generalitat havia de redactar un nou pla executiu i el consistori havia de signar un acord de custòdia amb el Geven. Res d'això s'ha fet encara.

Per aquest motiu, els ecologistes demanen que es compleixin els compromisos, afegint que la seva «inacció» deixa en un estat «precari» l'espai. «L'escassetat de recursos que s'hi dediquen es trasllada en una paralització quasi total del projecte», afirmen.

Nova junta

La nova junta del Geven està integrada per Ismael Muñoz com a president, Alberto García com a secretari i Teresa Maria Aguilera com a tresorera. Francisco Javier Vázquez, Maria Teresa Suades i Rosa Maria Puig-Serra són els vocals.