El conseller d'Economia, Jaume Giró.

Giró reconeix que els comptes de la Generalitat «no són suficients per al Baix Penedès»

El conseller d'Economia evita concretar cap calendari d'execució de l'ampliació de l'Hospital del Vendrell

El conseller d'Economia de la Generalitat, Jaume Giró, ha admès aquest dimarts que el pressupost del 2022 és insuficient per les necessitats del Baix Penedès. Giró ha fet una presentació dels comptes que s'han inclòs per a la Vegueria del Penedès des d'Igualada. 

El conseller ha reconegut que els comptes «no són suficients per al Baix Penedès per recuperar tot el camí que porten enrere». Per això ha admès tenir una sensació «agredolça». Tot i considerar que són «els millors pressupostos possibles», les necessitats dels territoris «ultrapassen els recursos dels que disposem», ha afirmat.

La comarca amb menys inversió

Tot i que la inversió al Penedès creix un 40,8% respecte als anteriors comptes, el Baix Penedès segueix sent la comarca amb la partida més minsa. Els 10,4 milions previstos estan per sota dels 32,7 de l'Anoia, els 20,3 de l'Alt Penedès i els 13,3 del Garraf. Això sent la comarca amb l'atur més elevat i amb un creixement més gran de població, fet que en multiplica les necessitats.

Això va motivar les queixes del Consell Comarcal del Baix Penedès i els alcaldes de la comarca, que es van reunir amb el conseller el 18 de novembre. En aquella trobada, Giró es va comprometre a incloure al pressupost la redacció del projecte d'ampliació de l'Hospital del Vendrell. Aquesta és una de les principals peticions del territori.

Sense calendari per l'Hospital

Tot i això, a la roda de premsa d'avui, el conseller d'Economia ha evitat concretar cap pressupost i cap calendari d'execució d'aquesta ampliació. Giró ha explicat que un cop s'hagi redactat el projecte «veurem quina viabilitat, esforç econòmic i calendari» hi haurà. El conseller, però, ha precisat que es miraran d'afegir costos concrets al projecte amb el fons de contingència.

Per altra banda, el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, ha anunciat el desplegament de quatre Serveis Territorials al Penedès. Aquest desplegament es faria durant el primer semestre del 2022, mentre quatre serveis més es desplegarien entre el 2022 i el 2023.