La Rambla del Vendrell.

El govern del Vendrell recupera la idea del pàrquing soterrat de la Rambla

Kenneth Martínez ho emmarca en el projecte de reconversió en illa de vianants del centre

L'equip de govern del Vendrell ha recuperat la idea de fer un gran aparcament subterrani a la Rambla. Així ho va anunciar l'alcalde, Kenneth Martínez, al ple sobre l'estat de la vila que es va celebrar aquest dijous 27 de gener.

Martínez va emmarcar la construcció del pàrquing en el projecte per reurbanitzar la Rambla i convertir-la en un nou tram de l'illa de vianants. Una actuació que ja va avançar TarragonaDigital el passat mes de setembre, i que suposaria limitar la circulació de vehicles a tot el centre.

Un centre només per a vianants

Després de les actuacions fetes al carrer del Doctor Robert i al carrer de les Quatre Fonts i el Pont de França, el següent pas seria la Rambla. Ja fa temps que l'equip de govern ha expressat la voluntat que tot el centre de la ciutat sigui només per a vianants. Una transformació que el comerç veu amb bons ulls, sempre que es creïn alternatives pels aparcaments que s'estan perdent.

El projecte de fer un aparcament soterrat podria donar resposta a aquestes mancances, segons Martínez, creant 85 noves places. Seria la manera de substituir les que es perdran en superfície quan es reconverteixi en illa de vianants. Tot i que en un primer moment es va plantejar fer aquest aparcament a sota el nou parc del Botafoc, ara s'ha posat sobre la taula l'opció de la Rambla.

Martínez ha apuntat que el pàrquing s'acabarà fent en un d'aquests dos emplaçaments. En aquests moments s'està adjudicant la redacció del pla d'aparcaments, que definirà amb participació ciutadana la concreció d'aquest projecte. Serà amb aquest pla on es decidirà el lloc exacte de l'aparcament.

L'aparcament soterrat de la Rambla, un projecte de fa més de vint anys

El projecte de fer un aparcament soterrat a la Rambla no és nou. Fa més de vint anys ja va ser plantejat pel govern de CiU i PP que encapçalava Benet Jané. Les dificultats per dur-lo a terme, però, van acabar fent que el projecte quedés aparcat

Caldrà veure com es pot impulsar ara i si ha de comportar canvis a l'avinguda de Jaume Carner. Al ple, Martínez va assegurar que amb l'aparcament, la reurbanització de la Rambla i el parc del Botafoc s'haurà completat «la transformació urbana del Vendrell».