La façana de l'Ajuntament del Vendrell.

El govern del Vendrell tira endavant el pressupost pel 2022 sense convèncer a l'oposició

Només la regidora no adscrita se suma al suport als comptes

L'Ajuntament del Vendrell ha aprovat de forma inicial el pressupost pel 2022 en un ple extraordinari celebrat aquest dimecres 13 d'octubre. Els comptes han tirat endavant amb el vot a favor de l'equip de govern (PSC, Cs, AVP) i la regidora no adscrita Mar Galeano. La resta de l'oposició ha votat en contra.

Feia anys que els comptes no es presentaven tan aviat per a la seva aprovació. En la seva exposició, el regidor d'Hisenda, Baltasar Santos, ha repassat els apartats més destacats d'un pressupost expansiu que puja a 58 milions d'euros. Representa un increment del 4,6% respecte al del 2021.

«Els comptes de la recuperació»

Santos ha remarcat que aquests són els comptes «de la recuperació» després de la pandèmia, i ha insistit que la despesa social segueix sent una prioritat. També ha repassat les inversions, per les quals es preveuen quatre milions d'euros, i ha recordat que el deute segueix a la baixa. «És un motiu d'orgull per tots els ciutadans per l'esforç col·lectiu que s'ha fet», ha sentenciat.

«Govern sense rumb»

Però des de l'oposició no ho veuen igual. Des de Som Poble-ERC, Lluís Navarrete, ha criticat la manca de negociació amb els grups municipals per elaborar els comptes. El portaveu de la formació ha recordat, respecte al deute, que els últims anys hi ha hagut un «increment estratosfèric de les taxes».

També ha preguntat per la manca de projectes del fons Next Generation o per què no s'ha bonificat la taxa de recollida de residus als nuclis on ja es fa el porta a porta. Per tot plegat, Navarrete creu que l'actual és un govern «sense rumb».

També Josep Maria Llasat, de Primàries, ha lamentat que no es deixessin fer aportacions als altres grups. Josep Mercadé, de Junts, ha retret la manca de concreció que hi ha a l'apartat d'inversions. En la seva resposta, Santos ha replicat que, més enllà de les crítiques, no veu «cap projecte alternatiu» de l'oposició.