La vacuna de la Covid-19.

Gran cobertura: el Vendrell ja té un 81% de la població vacunada de la Covid

Des de la regidoria de Salut atribueixen a aquest fet la bona situació epidemiològica del municipi

Un 81% dels ciutadans del Vendrell ja té la pauta completa de la vacuna del coronavirus. Les xifres les ha comunicat la regidora de Salut de l'Ajuntament, Montse Martín, que ha destacat que és una de les «més altes» de Catalunya. Aquest seria un dels motius pels quals la situació epidemiològica del municipi es manté força controlada.

La ciutat segueix de moment en un risc de brot inferior als 100 punts, que és el llindar que marca el risc alt. També s'ha notat una crescuda de casos les últimes setmanes, d'acord amb la situació general, però és dels municipis on la incidència segueix estable. A l'Hospital del Vendrell hi ha, en aquests moments, dos ingressats per complicacions derivades de la Covid.

Risc de brot mitjà

«Al mes d'octubre vam tenir 25 casos en tot el mes, amb un risc de brot baix», ha apuntat Martín. En els quinze primers dies de novembre els casos han estat 22, indicatiu d'una crescuda, encara que petita. Tant des de l'Àrea de Salut Bàsica (ABS) com des de la regidoria ho atribueixen a l'àmplia cobertura de la vacuna.

El risc de brot és ara mitjà a la ciutat, raó per la qual des de l'ABS demanen precaució i portar sempre la mascareta ben posada en interiors. També han fet una crida a vacunar-se per a les franges on aquesta està més baixa. Aquestes són la de 40 a 49 anys i la de dotze a quinze anys. 

Test d'antígens als CAP

Els centres de salut del municipi estan fent test d'antígens a tots els ciutadans que arriben amb símptomes gripals o de refredat. «Un 90% dels tests donen negatiu», segons la regidora de Salut. Martín també ha afirmat que la campanya de la tercera dosi de la Covid i la vacuna de la grip està tenint molt bona rebuda.