Pau Casals, a les Nacions Unides.

Un gran concert commemorarà els 50 anys del discurs de Pau Casals a l'ONU

La Franz Schubert Filharmonia i el Cor de l'Orfeó Català actuaran al Palau de la Música

Aquest 2021 es compleixen 50 anys de l'icònic discurs de Pau Casals davant les Nacions Unides. L'acte central per commemorar aquesta efemèride tindrà lloc el 24 d'octubre, amb un gran concert que es farà al Palau de la Música Catalana.

La Franz Schubert Filharmonia i el Cor de l'Orfeó Català seran els protagonistes d'un concert que es farà just el dia que es compleixen els 50 anys. L'actuació està impulsada per la Fundació Pau Casals i la Generalitat de Catalunya.

«Un referent de la defensa de la pau»

El director de la Fundació, Jordi Pardo, ha recordat que les paraules d'aquell dia de Casals són considerades un referent «de la defensa de la pau, el diàleg i la concòrdia». El concert servirà per homenatjar el Mestre, amb la interpretació de tres peces icòniques de la seva trajectòria. Seran l'himne que l'ONU va encarregar a Casals, el 'Concert per a dos violins en re menor de Bach' i 'L'Himne a l'Alegria' de Beethoven.

També es projectarà un recull dels moments més destacats d'aquella cerimònia, en què Casals va rebre la Medalla de la Pau. No faltarà el seu discurs íntegre, en un acte que acabarà amb la interpretació del 'Cant dels Ocells'.

La commemoració dels 50 anys del discurs es complementa amb el documental 'Un Himne per a les Nacions Unides de Pau Casals'. En ell es mostra la relació del violoncel·lista amb la institució a través de documents històrics, materials inèdits i entrevistes.