L'epidèmia de grip deixa en situació límit l'Hospital del Vendrell

S'han hagut d'anul·lar operacions i hi ha manca d'habitacions

La situació no és nova però el fet que es repeteixi cada any no la fa menys preocupant. L'epidèmia de grip d'aquest mes de gener ha saturat de nou l'Hospital del Vendrell, que ha viscut uns dies en situació límit, especialment aquest passat cap de setmana. Treballadors del centre han explicat a RTV el Vendrell que s'han hagut d'anul·lar algunes operacions quirúrgiques i que hi ha una manca de llits que fa que alguns pacients ingressats estiguin als boxs d'urgències i no a les habitacions.

Des de la Xarxa Sanitària Santa Tecla han explicat als mitjans que el repunt de visites a Urgències motivades per la grip ha causat un nombre d'ingressos superior al normal, raó per la qual s'ha optat per reprogramar algunes operacions que no eren urgents. Tot i que des de la direcció expliquen que miren d'evitar que un pacient estigui més de 24 hores en un box, s'han produït queixes de persones que asseguren haver-hi estat més temps que aquestes 24 hores.

Saturació permanent durant tot l'any

Aquesta és una situació que es repeteix cada any durant les setmanes on la grip mostra una intensitat més gran entre la població.  Però des del comitè d'empresa denuncien que la saturació del centre és permanent durant tot l'any, ja que l'Hospital s'ha quedat petit per atendre les necessitats del Baix Penedès. El passat novembre, els treballadors van anunciar una sèrie d'accions de protesta per la càrrega de feina que suporten i la congelació dels seus sous.

Entre aquestes accions es van fer diversos talls de l'N-340 els últims dijous abans d'acabar l'any 2018. També van anunciar que farien aturades de dues hores de serveis no urgents, com ara les consultes i els quiròfans. Els treballadors creuen que la saturació que viu l'Hospital obliga a prendre mesures dràstiques, per poder donar una atenció millor als ciutadans de la comarca.