La platja de Segur de Calafell

La Guàrdia Civil veu indicis d'homicidi per imprudència en la mort dels dos submarinistes a Segur

Ha obert una investigació a quatre persones relacionades amb el club submarinista

La Guàrdia Civil de Tarragona veu indicis de delicte en la mort de dos submarinistes el passat 8 d'agost a Segur de Calafell. La Policia Judicial d'aquest cos està investigant a quatre persones per l'ofegament dels dos submarinistes. Creu que hi ha indicis «d'homicidi per imprudència».

Les dues persones mortes, veïns del Vendrell i Vilafranca, estaven fent un bateig de submarinisme quan es van ofegar. L'activitat estava organitzada per un club de submarinisme del Port de Segur. La Guàrdia Civil va començar una investigació després dels fets i ha acabat arribant a la conclusió que hi podria haver hagut un delicte.

Mala planificació i equipament inadequat

Per això ha obert investigació a quatre persones relacionades amb el club de submarinisme. En una nota, la policia apunta a un possible «incompliment de diversos preceptes de la normativa que regula l'activitat de submarinisme». També fa referència a una suposada «mala planificació» i a una «equipació inadequada», que haurien estat «determinants» per l'ofegament dels submarinistes.

Els fets s'han posat en coneixement del Jutjat d'Instrucció número cinc del Vendrell.