La masia Cal Rión de Calafell.

La guerra entre arquitectes bloqueja el projecte estrella d'aquest mandat a Calafell

La construcció de la nova escola de música segueix encallada al primer tràmit, el de la redacció del projecte arquitectònic | L'Ajuntament expressa el seu enuig per una situació que ja ha provocat «un retard d'un any»

La construcció d'una escola de música municipal a Calafell, un dels projectes estrella d'aquest mandat, segueix completament bloquejada. El projecte no avança i ja acumula un any de retard durant el qual no s'ha pogut ni començar la redacció del projecte arquitectònic.

L'agost del 2020, l'Ajuntament va treure a concurs la redacció del projecte per un import de 211.585 euros. Era el primer pas a partir del qual s'havia de rehabilitar i ampliar la masia de Cal Rion, on s'ubicarà l'equipament. Però gairebé quinze mesos després, el tràmit està totalment encallat.

Recursos entre els equips d'arquitectes

Segons han informat des de l'equip de govern, la causa  són els recursos presentats pels equips d'arquitectes que participen en el concurs. Un contenciós que es troba a l'espera d'una resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. Aquesta situació de bloqueig d'una de les principals inversions d'aquest mandat ha provocat l'enuig de l'Ajuntament.

«Volíem començar les obres aquest novembre, després de les del carrer de Jesús, però això ja és impossible», ha lamentat l'alcalde, Ramon Ferré. El batlle apunta que el projecte està encallat al primer dels tràmits i no descarta que «hi hagi noves impugnacions quan s'entri en fases posteriors». Tot plegat posa en perill el finançament de l'obra, ja que el consistori tenia una subvenció de 700.000 euros de la Diputació que podria perdre.

Per no perdre aquests diners —que formen part del PAM 2022-2023—, l'Ajuntament demanarà aprofitar-los per una altra obra. Concretament, la petició serà per destinar-los a la construcció del centre cívic de Valldemar, Montmar i les Brises. Ramon Ferré afegeix, però, que buscaran altres subvencions per a l'escola de música, que té un cost d'uns cinc milions d'euros.

L'escola de música i arts tindrà prop de 300 places i estarà ubicada a Cal Rion, una masia del segle XVIII del nucli del Poble. Es tracta d'un edifici protegit que el consistori vol recuperar amb el projecte de l'escola municipal.