El camp de futbol de CF Calafell.

Guerra oberta entre l'Ajuntament i la presidència del Club Futbol Calafell per les subvencions

Des de l'entitat volen impugnar als jutjats l'adjudicació de les ajudes

La directiva del Club Futbol Calafell i l'Ajuntament del municipi es troben immersos en una cruenta disputa arran de les subvencions que el consistori dona a les entitats esportives del municipi. Des del club de futbol van emetre un comunicat fa uns dies on mostraven la seva disconformitat per la subvenció rebuda aquest any, i acusaven els responsables de la regidoria d'Esports d'atorgar els ajuts amb «motius polítics i d'amiguisme».

Veuen «irregularitats» en les subvencions

En el comunicat, des del club afirmen que el consistori havia pactat, tres anys enrere, donar 5.000 euros de subvenció a tots els clubs de futbol del municipi, però que això només es va complir el primer any. En els següents, l'aportació rebuda va anar minvant, fins als 3.700 euros d'aquest any.

L'entitat es queixa perquè, suposadament, això són menys diners dels que reben els altres clubs del municipi, i també ho veuen poc proporcionat amb el que reben altres entitats d'atletisme o rugbi. Per aquest motiu, des del Club Futbol Calafell han avançat que impugnaran la subvenció als jutjats de Tarragona per «irregularitats».

Un «intent d'intimidació»

L'Ajuntament de Calafell ha respost amb un altre comunicat a les xarxes socials en el qual lamenten les «falsedats i improperis» que es diuen a l'escrit de l'entitat esportiva. El consistori —que posa el focus en el president i el secretari de l'entitat, i deslliga de la polèmica la resta del club— recorda que les subvencions es donen d'acord amb «uns barems de puntuació establerts a les bases» i que el procés és gestionat «per tècnics municipals», no polítics.

Des del govern veuen en l'ofensiva de la directiva un «intent d'intimidació» per condicionar la convocatòria d'ajuts i els recorden que, mentre amenacen d'anar als jutjats, no han exercit «el recurs de reposició davant del mateix Ajuntament, tal com es va informar l’entitat en la notificació». Per tot això, des del consistori conclouen que prendran «les mesures jurídiques i administratives que s'estimin oportunes» i han demanat la dimissió del president.