Presenten una nova guia de rutes temàtiques pel Penedès

L'objectiu és promocionar el senderisme i el cicloturisme pel Penedès

Els ciutadans del Gran Penedès ja disposen d'una nova guia on s'hi poden trobar diferents rutes temàtiques pel seu territori. La guia ha estat presentada aquest dilluns pel Consorci de promoció Turística del Penedès i l’editorial Alpina, amb l'objectiu de promocionar el senderisme i el cicloturisme pel Penedès. Tal com han explicat els seus impulsors, el mapa-guia mostra el potencial que té el Penedès en aquest àmbit, amb un seguit de rutes temàtiques molt destacades, i vol ajudar a la promoció turística de l'àmbit.

Les diferents rutes del Penedès estan caracteritzades pel paisatge vitivinícola i la gran oferta de cellers, allotjaments o recursos turístics que es poden visitar. El mapa, que te una escala 1:50.000, està acompanyat d’una guia en quatre idiomes on es destaquen diferents rutes temàtiques, com són les del Penedès360, la del Camí del riu o la de la Via Augusta que passa per diferents municipis, entre ells, el Vendrell.

Rutes circulars

També s'inclouen altres propostes de rutes circulars com la de Cal Mota entre Sant Sadurní i Torrelavit, l'itinerari del Mirador a Subirats, la Ronda de Font-rubí, la ruta dels Castells de Marca entre Olèrdola i el Parc del Foix i la Serra de la Llampa, a Avinyonet del Penedès. La guia és fruit d’un projecte del Consorci de Promoció Turística del Penedès amb el cofinançament de la Diputació de Barcelona i de la mà de l’editorial Alpina, en col·laboració amb entitats del territori.

Martí Nadal, director de l'editorial, ha explicat que el mapa ja està a la venda i que la distribució es farà a través dels canals i punts de venda habituals de l'editorial Alpina, en els mercats català, espanyol i internacional. També pot adquirir-se 'online' a la web de l'editorial Alpina. Des del Consorci afegeixen que aquesta «és una nova oportunitat per posicionar el Penedès a través de nous canals que convidin a visitar i gaudir del territori».