Els alcaldes del Baix Penedès, al davant de la Generalitat.

«Hem vingut a dir prou»: els alcaldes del Baix Penedès es planten davant la Generalitat i el Parlament

Els catorze alcaldes i alcaldesses han estat rebuts per la consellera de Presidència i la presidenta del Parlament

«Hem vingut aquí per dir prou i per reclamar que el Baix Penedès existeix». Així resumia el president del Consell Comarcal i alcalde de l'Arboç, Joan Sans, la protesta que els alcaldes i alcaldesses de la comarca han fet a Barcelona.

Aquest dilluns 20 de setembre, els batlles han fet una plantada a la plaça de Sant Jaume, en protesta «pel maltractament històric» que pateix la comarca. Després de posar amb una pancarta al davant de la Generalitat, han estat rebuts a l'interior per la consellera de Presidència, Laura Vilagrà.

Que es reflecteixi als pressupostos

La trobada ha servit per fer-li entrega del manifest elaborat pel Consell Comarcal, amb les diferents reivindicacions del territori. «No és només una cosa, tenim necessitats de totes les branques i volem que als pròxims pressupostos ens donin solucions», ha remarcat Sans. Les reclamacions van des de temes de sanitat o mobilitat, fins a la manca d'inversions, l'atur o el transport públic.

Després, els alcaldes s'han traslladat al Parlament, on han exposat la situació a la presidenta, Laura Borràs, i als diferents grups parlamentaris, amb els quals han mantingut una reunió. L'objectiu és que els pròxims pressupostos de la Generalitat reflecteixin totes aquestes necessitats del territori», ha conclòs Sans.

Laura Borràs, rebent els alcaldes al Parlament.
Laura Borràs ha rebut els alcaldes i alcaldesses al Parlament. | BP Diari