El pas de Nuestro Señor de las Penas, del Vendrell.

La Hermandad de las Penas del Vendrell confirma el retorn de la processó del Diumenge de Rams

Aquesta va ser una de les primeres celebracions que es van suspendre el 2020 per la irrupció del coronavirus

El Vendrell podrà tornar a viure aquest any la tradicional processó del Diumenge de Rams a la tarda. Així ho ha confirmat a aquest diari la Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Señora del Consuelo. Després de dos anys d'absència, la tradicional processó es tornarà a fer el diumenge 10 d'abril.

Aquesta va ser la primera celebració multitudinària que es va suspendre el 2020 amb la irrupció del coronavirus. Un cop decretat l'estat d'alarma i el confinament domiciliari el 14 de març, dos dies després la confraria vendrellenca anunciava la suspensió de la processó. Va ser aquella una Setmana Santa atípica, sense actes de cap mena i amb els carrers, les places i els passejos totalment buits.

L'any passat la situació sanitària va obligar a suspendre de nou la processó, tot i que això no va impedir que la Hermandad celebrés els seus 30 anys de vida. Ho van fer amb l'elaboració d'un llibre i un documental anomenats 'Fervor y humildad. 30 años de Hermandad’.

Ara, la situació ha canviat molt i ja s'ha entrat en una etapa de convivència amb el virus. Això farà possible que aquesta processó tan singular del territori torni a recórrer els carrers del Vendrell. Les pròximes setmanes es donaran tots els detalls de la celebració.