Homenatge a la professora vendrellenca Immaculada Socias.

Homenatgen a la professora emèrita vendrellenca Immaculada Socias Batet

L'acte es va fer a la Sala Ramon i Cajal de la Universitat de Barcelona

La professora emèrita Immaculada Socias Batet va rebre un acte d'homenatge aquest  dimecres 15 de juny a la Universitat de Barcelona. Socias és professora emèrita d'Història de l'Art de la UB i Visiting Research del Institute of Fine Arts de la New York University.

Amb aquest homenatge s'ha volgut fer un reconeixement a la tasca docent i científica de la professora vendrellenca. Els participants van destacar la seva personalitat, l'empremta que ha deixat en el seu alumnat i l’ingent treball de recerca que porta a terme.

També es va presentar la publicació 'Scripta Mirabilia', que recull 61 articles dedicats a Socias per part d'investigadors nacionals i internacionals. El pròleg és del Doctor Roger Alier, mentre que la Doctora Dimitra Gkozgkou i Alicia Brosa en són les editores.

Entre els treballs n'hi ha tres que són procedents del Penedès. Són textos del professor emèrit Joan Santacana, del filòleg Joan Solé, i la directora de l'Arxiu, Nativitat Castejón. Un grup de vendrellencs van ser presents a l'acte, entre els quals mossèn Norbert Miracle, Xavier Mercadé i Nati Castejón.