Vista de l'Arboç.

Horitzó Arbocenc 2030: l'Arboç vol definir el seu futur immediat amb l'ajut del teixit local

El consistori engega un pla estratègic per encarar els reptes dels pròxims deu anys

Amb el nom de Pla Horitzó Arbocenc 2030, l'Ajuntament de l'Arboç ha donat el tret de sortida a l'elaboració del seu nou projecte estratègic. Ho ha fet amb una presentació als mitjans que ha tingut lloc aquest dimarts 30 de novembre a l'Auditori Municipal.

«Creiem que és el moment de fer aquesta planificació dels eixos i les actuacions que hem de desenvolupar els pròxims deu anys», ha apuntat el primer tinent d'alcalde, Alfons Ribas. Des de l'actual govern del PSC remarquen que els deu últims anys han estat molt complexes, amb dues crisis molt dures. «N'estem sortint i ho fem en bona posició per plantejar com ha de ser l'Arboç del futur», ha remarcat Ribas.

Com ha de ser l'Arboç del futur?

Així, el Pla Horitzó Arbocenc ha de servir per respondre aquesta pregunta, marcant les línies prioritàries a seguir. «Hem d'encarar molts reptes en àmbits com l'educació, l'eficiència energètica, la mobilitat o els equipaments», explica el primer tinent d'alcalde. Reptes que quedaran definits al projecte, i que s'hauran de planificar mitjançant tots els agents locals.

El govern local ha anunciat una aportació inicial d'un milió d'euros per començar a impulsar el projecte. A més, amb aquesta planificació també es definiran els diversos projectes que han de ser susceptibles d'aconseguir subvencions de la Unió Europea.

Un pla «transversal»

Un dels objectius que es marca l'equip de govern és que el pla estratègic surti del consens i de la participació ciutadana. Per això es convocaran diferents taules participatives on hi han de ser representats els veïns, les entitats o els diferents grups polítics. «Ha de ser un pla transversal, que compti amb tothom i tothom se'l senti seu, independentment de qui governi», segons el regidor d'Hisenda, Adrià Molina.

Les diferents taules participatives serviran per recollir les idees i les propostes del teixit local. La primera es convocarà un cop hagin passat les festes de Nadal, després de Reis. El consistori treballa amb la idea que el pla estratègic estigui a punt abans de l'estiu del 2022, per començar a aplicar-lo.

Pel que fa a la suma dels diferents grups municipals, Alfons Ribas assegura que són coneixedors del projecte i que el govern compta amb ells. 

Presentació del Pla Horitzó Arbocenc 2030.
El Pla Horitzó Arbocenc 2030 s'ha presentat aquest dimarts. | BP Diari