L'Hospital del Vendrell ampliarà les Urgències, però no el pàrquing exterior

La Xarxa Santa Tecla assegura que es posaran nou boxs addicionals

La Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla ha anunciat aquest dijous 28 de novembre que al llarg de l'any 2020 es durà a terme una ampliació de les Urgències de l'Hospital del Vendrell, però ha afegit que no hi haurà cap actuació d'ampliació del pàrquing exterior. D'aquesta manera, la Xarxa fa marxa enrere a mitges respecte a l'anunci del passat mes d'abril, quan va assegurar que l'any 2020 s'ampliarien tant  les Urgències com el pàrquing.

Nou boxs addicionals a les Urgències

En una visita a l'Hospital del Vendrell, el director de la Xarxa Santa Tecla, Joan Maria Adserà, ha confirmat que l'ampliació de les Urgències és «prioritària», raó per la qual es desenvoluparà en els pròxims mesos. L'increment de l'espai s'aconseguirà ocupant una àrea de descans del personal de l'hospital que hi ha al costat de les Urgències. Això permetrà «guanyar entre un 30% i un 40% més de superfície» i posar nou boxs addicionals, que se sumaran als setze que hi ha actualment.

Pel que fa a l'àrea de descans del personal, aquesta es traslladarà a una altra zona que hi ha al pis inferior. Amb aquesta actuació, la Xarxa Santa Tecla i la direcció de l'hospital esperen minimitzar els problemes de saturació que han tingut les Urgències del centre els últims anys, especialment en èpoques on hi ha epidèmies com la de la grip.

Cap actuació d'ampliació del pàrquing prevista

Per contra, una actuació que en el seu moment es va anunciar però que no s'acabarà fent és l'ampliació del pàrquing. Almenys, no el 2020. Des de la Xarxa apunten que els terrenys exteriors que hi ha al costat del pàrquing no són de la seva propietat ni hi tenen cap dret d'explotació, amb el qual es descarta fer-hi cap actuació imminent. Això contrasta amb les informacions que van donar la primavera passada tant la Xarxa Santa Tecla com l'Ajuntament, en les quals van assegurar que s'habilitarien 140 places més l'any vinent en un pàrquing que, en diversos moments del dia, està completament saturat.