Kenneth Martínez, visitant les obres que s'estan fent a l'Hospital del Vendrell.

L'Hospital del Vendrell fa una nova àrea d'Atenció Continuada amb cinc consultes i quatre boxs

Funcionarà de manera independent del servei d'urgències i podria estar operativa aquest estiu

L'Hospital del Vendrell està fent dues actuacions de millora amb una inversió total de 800.000 euros. La més important és la creació d'una nova àrea d'Atenció Continuada que s'està desenvolupant a la zona central de la planta baixa. Es tracta d'un espai que tindrà un funcionament independent del servei d'urgències, amb un flux de pacients propi.

En una superfície total de 300 metres quadrats, l'àrea comptarà amb cinc consultes, una d'elles pediàtrica, i quatre boxs, dos d'ells pediàtrics. També hi haurà una sala de tractaments, una sala d'espera general i una altra de pediàtrica, una zona d'admissions, un magatzem i serveis adaptats,

Remodelació de l'àrea de Rehabilitació

L'altra actuació que ja s'està desenvolupant és la remodelació de l'àrea de Rehabilitació, també a la planta baixa del centre hospitalari. En aquest cas, seran 440 metres quadrats amb tres consultes i vuit boxs de tractament individuals. També incorporarà un nou gimnàs, sales d'espera, vestidors i dutxes per als pacients, una sala per a logopèdia i despatxos.

Aquest dimarts 19 d'abril, l'alcalde, Kenneth Martínez, i la regidora de Salut, Montse Martín, han visitat les obres. Segons l'Ajuntament, aquestes s'estan fent amb els màxims criteris «d'eficiència energètica i d'accessibilitat, seguretat i funcionalitat, tant per a usuaris com per a professionals». Es preveu que les dues noves zones puguin estar operatives al llarg del pròxim estiu.

Esperant l'ampliació de l'Hospital

Aquestes dues actuacions es fan mentre s'espera l'ampliació del centre, reclamada al territori des de fa anys. Des de la Generalitat van apuntar el passat mes de març que aquest 2022 es farà un informe sobre les necessitats del centre. Aquest serà el primer pas per després poder licitar la redacció del projecte d'ampliació.

De moment no hi ha un calendari de quan podria fer-se aquesta actuació integral. Tampoc s'ha concretat quina inversió caldria, tot i que des de la Xarxa Santa Tecla van apuntar que rondaria els 40 milions d'euros. L'Hospital del Vendrell es va inaugurar el 2005, però amb poc més de quinze anys ja ha quedat petit per les necessitats de la comarca.

Accés a l'Hospital del Vendrell.
El centre espera des de fa temps una necessària ampliació. | BP Diari