Accés a l'Hospital del Vendrell.

L'Hospital del Vendrell es queda sense els fons Next Generation per fer l'ampliació

El projecte ha quedat fora de la llista presentada pel Departament de Salut a Economia

L'ampliació de l'Hospital del Vendrell s'haurà de fer sense els fons Next Generation. Segons ha avançat el Diari de Tarragona, i ha pogut confirmar TarragonaDigital, el projecte ha quedat fora de la llista que el Departament de Salut va presentar al Ministeri d'Economia.

El motiu és que els projectes presentats per aquest departament superaven la quantitat disponible prevista a través dels fons. Per incloure l'ampliació de l'hospital vendrellenc s'haurien de retirar altres projectes, i Salut ha preferit no fer-ho. La decisió suposa un cop dur per a la Xarxa Santa Tecla, l'Ajuntament del Vendrell i tots els ciutadans del Baix Penedès.

Una ampliació que costa 40 milions d'euros

La Xarxa havia elaborat el projecte seguint les indicacions de Salut i l'havia presentat feia mesos. Es preveia una ampliació d'uns 9.000 metres quadrats, amb un cost total d'uns 40 milions d'euros. Tan necessària era l'ampliació que, a mitjans de juny, ja es va demanar la llicència d'obres al consistori per anar avançant feina.

Aquell dia, el director general de la Xarxa Santa Tecla, Joan Maria Adserà, va expressar que no contemplava cap altre escenari que rebre els fons. «La necessitat està reconeguda per part de tothom, i l'ampliació s'ha d'executar sí o sí», va afirmar. El projecte preveia que l'ampliació estigués enllestida abans del 2026.

Però amb la pèrdua dels Next Generation, la situació actual presenta molts dubtes. Des de la Generalitat han deixat la porta oberta a trobar el finançament per altres vies, però caldrà concretar com es fa. L'Hospital del Vendrell es va obrir el 2005 i, disset anys després, ha quedat molt petit per les necessitats del territori.

Aquest estiu es va estrenar un nou espai per a urgències de baixa complexitat, però el que tothom espera és el gran projecte d'ampliació. La negativa de Salut per als fons Next Generation complica encara més la situació del centre.